// F.015

Nordpark Düsseldorf

In 1937 werd het Nordpark in het kader van de “Großen Reichsausstellung Schaffendes Volk” (Grote rijkstentoonstelling over het werkende volk) aangelegd. Het park is een belangrijke kijk van de tuinarchitectuur van de jaren 1930. De creatieve basis bestaat uit lange zichtlijnen, onderbroken door haakse assen en architectonisch vormgegeven delen.

Aan het begin van het park vindt je een lange ‘wateras’, met watervallen en fonteinen, te midden van mooie bloemperken. Vervolgens gaat de wateras over in verspreide bloemperken om te eindigen in een weelderig beplant rond bloemperk, waarlangs de bezoeker geleidelijk naar het achterste gedeelte van het park wordt geleid.

Het Nordpark kreeg in 1975 een bijzondere toevoeging, toen de Japanse gemeenschap aan de inwoners van Düsseldorf de “Japanischen Garten am Rhein” (Japanse tuin aan de Rijn) schonk. Op 5000 vierkante meter ontworpen de tuinarchitecten Iwakii Ishiguro & Sohn / Tokyo een tuin met waterval, vijver, pittoreske rotsen, azalea´s, Japanse esdoorn en in vorm gesnoeide bomen.

Mooi om in te vertoeven en perfect voor macro fotografie door de grote verscheidenheid aan planten en bloemen in combinatie met water.

Heb je een vraag?

Wil je graag meer weten over mijn werk of ben je geïnteresseerd in een print? Aarzel niet en neem contact met me op.

Contacteer me