Header De 8 mooiste en leukste papiersoorten voor jouw geboortekaartje communie huwelijk

Welk soort papier? Keuzestress! Wat is nu het mooiste en welke kiezen we voor onze uitnodiging of geboortekaartje? Ik loods jullie graag even door de verschillende soorten die in mijn shop te vinden zijn!

Elk geboortekaartje of uitnodiging is qua ontwerp verschillend dus is het een logisch gevolg dat de juiste papierkeuze het uiteindelijke resultaat van jullie ontwerp ook net dat tikkeltje mooier en origineler gaat maken. Elk papier heeft dan ook zijn eigen look, feel en prijs. In de webshop vind je per geboortekaartje al een selectie die ik gemaakt heb in samenwerking met mijn drukker die perfect is voor elk kaartje apart. Zo ben je al zeker dat elke keuze die je maakt bij het bestellen van je geboortekaartje de juiste is!

Hieronder zet ik alle papiersoorten nog even op een rijtje met de belangrijkste specificaties. Is er toch een papier dat je liever zou willen dan de selectie die ik al heb gemaakt voor het kaartje in de webshop? Geen nood, dat kan perfect! Neem even contact met me op en ik maak graag een vrijblijvende aangepaste offerte voor jullie met het papier van jullie keuze!

DCP 350gr. Het DCP-papier is een gladgestreken wit papier van 350g.

DCP + Digitale folie (goud, brons, roségold,..) Een naam of tekening op een witte achtergrond kan op DCP papier met digitale folie toegepast worden. Dat is de budgetvriendelijkere manier om bijvoorbeeld een goudfolie toe te passen op een geboortekaartje. De folie is niet ingedrukt zoals dit gebeurd bij een traditionele foliedruk. Maar ook hier kan je kiezen voor goud, rosé, brons,…

Bagasse 320gr – Mijn favoriet voor aquarel! Wil je graag ecologisch en duurzaam papier? Dan is dit de keuze! Het is een ongestreken, milieuvriendelijk natuurpapier. De vezels zijn voor 100% afkomstig van restproducten van éénjarige planten, waardoor het volledig TREE-FREE is. De planten die gebruikt worden zijn suikerriet, linnen en hennep. Dit in combinatie met hoe mooi mijn aquarel hier telkens op gedrukt wordt alsof het er op geschilderd is, maakt voor mij dat dit mijn favoriet is!

Cocoon 350gr. Dit gerecycleerd wit papier, heeft een heel subtiele korrel en textuur. Al is het papier wit, toch heeft het een iets grijzere look dan bijvoorbeeld DCP dat echt spierwit is.

Superbrut 300gr. Superbrut 300gr. is een wit papier met een mooie fijne korrel en textuur die heel subtiel aanwezig is.

Superbrut 600 micron Als je op zoek bent naar een extra dik kaartje dan is dit de keuze die je moet maken! Extra dik wit papier met een subtiele korrel. Heb je een minimalistisch kaartje dan komt dit perfect tot zijn recht met dit papier, net dat tikkeltje meer!

Crush Dit is hetzelfde papier als de eco enveloppen en doosjes die je terugvindt in de webshop. In het papier vind je een prachtige subtiele spikkel terug wat het een enorm mooie ecologische uitsraling geeft. Het papier is gemaakt uit een ecologisch papier, samengesteld uit 55% nieuwe FSC vezel, 30% gerecycleerde vezel en 15% ander organisch materiaal.

Muskat 440gr. Muskat is 100% gerecycleerd bruin of grijsbruin ongestreken papier met een ruwe touch dat doet denken aan verpakking.

Traditionele foliedruk (goud, rosé, brons, zilver,…)

De traditionele foliedruk kan je laten uitvoeren op alle papiersoorten. Deze manier van foliedruk geeft ook een lichte indruk van waar de folie wordt geperst. (Dit is niet het geval wanneer je voor digitale foliedruk gaat – welke budgetvriendelijker is maar enkel mogelijk is op DCP papier omdat hiervoor extra glad papier nodig is.)

Wanneer het kaartje in de webshop foliedruk heeft kan je dan ook telkens kiezen voor de budgetvriendelijke digitale foliedruk op DCP papier of traditionele foliedruk op het papier dat geselecteerd werd door mij voor dat ontwerp. Allebei mooi, traditionele foliedruk net dat tikkeltje extra, maar de keuze is volledig aan jou!

Er zijn natuurlijk nog tal van mogelijkheden, ook qua afwerking of druktechnieken. Letterpress, drukken op linnen, kleur op snee, folie op snee, hout, leder,… Hier kan je uiteraard ook bij mij voor terecht. Neem dan even contact met me op en we bekijken samen de mogelijkheden!

Comments (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Anke Wellens

Ontwerp op maat – Geboorte|Huwelijk|Communie

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Cart is empty Geen producten in je winkelwagen.

Anke Wellens

Ontwerp op maat – Geboorte|Huwelijk|Communie